Zaterdag 6 Februari 2021 - 17:10   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Bart Verhaeghe moet 15 miljoen euro terugbetalen aan Club Brugge'

'Bart Verhaeghe moet 15 miljoen euro terugbetalen aan Club Brugge'

Tien jaar geleden werd Bart Verhaeghe eigenaar van Club Brugge. Maar nu die verjaardag 'gevierd' wordt, blijft er kritiek komen op de manier waarop hij dat deed. Ook de supporters hebben daarover een uitgesproken mening.

In Het Nieuwsblad haalde gewezen bestuurslid en CEO van lingeriegroep Van de Velde Ignace Van Doorselaere onlangs zwaar uit naar Verhaeghe. Met de kritiek dat de huidige voorzitter Club Brugge véél te goedkoop kocht. Voor 15 miljoen euro ipv de 50 à 60 miljoen euro die het toen waard was.

Maar vooral het feit dat Verhaeghe zelfs die 15 miljoen euro nog niet heeft betaald. Die is immers omgezet in een lening van de vzw. "Verhaeghe kan die lening altijd blijven vooruitduwen en ze nooit terugbetalen, een eeuwigdurende lening genoemd", legde Van Doorselaere die constructie uit. "Op dit moment heeft hij in de praktijk dus niks betaald."

70%

Uit een poll op onze website waarbij meer dan 2.000 lezers hun stem uitbrachten, blijkt nu dat de meeste supporters vinden dat Verhaeghe die 15 miljoen wél moet terugbetalen. Maar liefst 70% is die mening toegedaan, slechts 30% vindt het niet meteen nodig. 

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal