KMI komt met waarschuwing voor het weer van donderdag: Dit is er aan de hand

KMI komt met waarschuwing voor het weer van donderdag: Dit is er aan de hand
Woensdag 10 Maart 2021 - 13:00   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Er zijn felle rukwinden op komst. Het kan gaan flink gaan waaien donderdag en dat zal bovendien gepaard gaan met regen, zo waarschuwt het KMI.

Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost over ons land en is het betrokken met perioden van regen. De zuidzuidwestenwind neemt verder in kracht toe en wordt tegen de ochtend vrij krachtig tot soms krachtig landinwaarts, en krachtig tot zeer krachtig aan zee met rukwinden tot zo'n 60 à 70 km/h. De minima zakken naar zo'n 2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden in Vlaanderen en worden tijdens het eerste deel van de nacht reeds bereikt.

Rukwinden

Donderdag gaat het flink waaien over het hele land. Het is eerst nog zwaarbewolkt in de zuidoostelijke landshelft met perioden van regen en buien terwijl elders opklaringen afwisselen met enkele buien. In de loop van de dag winnen de opklaringen terrein naar het zuiden en neemt de kans op buien af. De zuidwestelijke wind waait vrij krachtig tot krachtig en aan de kust soms hard. Er treden rukwinden op van 60 tot 90 km/h in de Ardennen, van 80 tot 100 km/h in Vlaanderen en rond 100 km/h aan zee. Niettemin zwakt de wind in de loop van de namiddag af. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

TAGS  I  KMI