-->

Stef Wauters trekt grote ogen tijdens live-uitzending ‘VTM NIEUWS’: “Hoe lullig is dat?”

Stef Wauters trekt grote ogen tijdens live-uitzending ‘VTM NIEUWS’: “Hoe lullig is dat?”
Vrijdag 26 Maart 2021 - 13:30   I   Foto: VTM   I  

De Ever Given, een gigantisch containerschip, heeft zich enkele dagen geleden vastgevaren in het Suezkanaal. Het blokkeert nu al het andere vrachtverkeer en daardoor worden de files aldaar steeds langer. De gevolgen zijn enorm.

Het Suezkanaal is de drukst bevaren zeeroute ter wereld. Bijna alle containervaart tussen Europa en het verre Oosten gaat langs daar. Het losmaken van de Ever Given wordt volgens specialisten een erg zwaar karwei dat weken zou kunnen duren. Lostrekken blijkt geen optie, aangezien het schip waarop zo’n 22.000 containers staan, muurvast zit. 

Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt uit een GPS-systeem dat al het scheepsverkeer kan volgen, dat de kapitein van de Ever Given voor het binnenvaren van het Suezkanaal een nogal 'ongewone' route volgde, dat eruit zag als een mannelijk geslachtsorgaan. Het is onbekend of het al dan niet bedoeld was als grap. Stef Wauters zag er echter de humor wel van in, en kon het niet laten een woordgrapje te maken. “Áls het een grap was, dan toch wel een héél lullige”, klonk het in het ‘VTM NIEUWS’.

TAGS  I  Stef Wauters  I  VTM NIEUWS  I  shownieuws