-->

Jeroen Meus bijt van zich af: “Jij gaat me niet vertellen wat ik moet doen”

Jeroen Meus bijt van zich af: “Jij gaat me niet vertellen wat ik moet doen”
Maandag 5 April 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  

Tien jaar al presenteert Jeroen Meus met ‘Dagelijkse Kost’ het populairste kookprogramma op de Vlaamse televisie. Zijn collega’s bij VTM moesten doorheen de jaren één voor één de duimen leggen, onder wie Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Met hen komt Jeroen goed overeen.

"Het zijn twee enorm lieve vrouwen”, zegt Jeroen in De Morgen. “Wat ik Sandra - en Pascale, want zij is begonnen met die natuurlijke voeding - moet nageven, is dat ze ervoor gezorgd hebben dat we op een andere manier bezig zijn met eten. Dat juich ik toe.”

"Ik volg alle ontwikkelingen”, laat de ‘Dagelijkse Kost’-ster weten. “Ook het plant-based eten - dat klinkt mooier dan veganistisch - vind ik heel interessant, alleen ben ik er niet helemaal klaar voor. Het blijft een beperkte markt en het is vermoeiend hoe veganisten hun mening vaak opdringen.” 

"Ik voelde hoe laat het was"

“Op de Boekenbeurs kwam er eens een meisje naar mij”, vertelt Jeroen nog. “Ze stond al een hele tijd kwaad te kijken en stopte uiteindelijk een briefje in mijn handen. 'Dank je wel', zei ik. 'Lees het!', snauwde ze me toe. Ik voelde hoe laat het was. 'Jij gaat me niet vertellen wanneer ik het moet lezen', antwoordde ik.” 

“Later las ik wat erop stond: 'Kaas is niet vegetarisch'. Omwille van het stremsel, dat dierlijk is. Dus ik mag geen parmezaan strooien over een pasta met groenten en die vegetarisch noemen? Mensen worden tegenwoordig zo snel boos”, concludeert hij.

TAGS  I  Jeroen Meus  I  Dagelijkse Kost  I  shownieuws  I  Sandra Bekkari  I  Pascale Naessens