-->

Herman Goossens haalt hard uit: "Ons land werkt absurd, complex en traag"

Herman Goossens haalt hard uit:
Maandag 5 April 2021 - 21:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) heeft zwaar uitgehaald naar de werking in ons land. Hij vindt het onbegrijpelijk dat we in bedrijven nog steeds niet massaal aan het testen zijn, terwijl daar wel veel besmettingen plaatsvinden.

“Dát is een ­perfect voorbeeld van hoe absurd, complex en traag ons land werkt", legt Goossens uit in De Morgen. "In juni, na de uitbraken in de vleesverwerkende bedrijven, heb ik gezegd dat we systematisch moesten testen in zulke sectoren. Er kwam niets van in huis. In oktober hebben we testprotocols opgezet voor grootschalige sneltests in bedrijven. Maar dan begint het."

"Eerst moet je het advies vragen van de Risk Assessment Group, de Taskforce Testing, de Interministeriële Conferentie, het Interfederaal Comité en de regio’s. En daarna moet je nog langs de werkgevers, vakbonden en de Hoge Gezondheidsraad passeren. Hoorndol word ik daarvan. Het zou onverantwoord, zelfs crimineel zijn als we na deze crisis onze staatsstructuur niet vereenvoudigen. Iedereen klaagt erover, ook de ministers zelf.

Versnelling onder De Croo en Vandenbroucke

“Het testen in bedrijven is pas onlangs in een stroom­versnelling gekomen, omdat premier De Croo en Frank Vandenbroucke zeiden dat de bedrijven ermee moeten beginnen. Pas als de politici op tafel slaan, gaat het vooruit", stelt Goossens.

TAGS  I  Herman Goossens  I  coronavirus