Vrijdag 16 April 2021 - 11:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Staf Coppens in tranen: “Dit heeft mijn stiefvader me nog gezegd vlak voor hij overleed”

Staf Coppens in tranen: “Dit heeft mijn stiefvader me nog gezegd vlak voor hij overleed”

In ‘Camping Coppens’ zagen we Staf Coppens en zijn gezin afgelopen maandag naar Zweden vertrekken. Opvallend: ook Stafs mama, Agnes, vertrok mee. Haar echtgenoot Dirk was nog maar net overleden en Staf hoopte dat ze zo alles even van zich af kon zetten. Het verlies van Dirk had een grote impact op het gezin.

“Naar mijn gevoel was hij m’n vader, hé”, zegt Staf in Dag Allemaal. “Hij heeft die rol volledig op zich genomen. En voor de kindjes was hij gewoon bompa. Een heel intelligente, welbespraakte man. Hij heeft ons enorm goed geholpen, door brieven te schrijven naar de ambassade, door paperassen te regelen…" 

“Ik had in juli nog een laatste gesprek met hem via Facetime, toen ik het contract van de aankoop ging tekenen. ‘Moet ik het nu doen of niet?’ vroeg ik hem. En hij zei toen: ‘Spring gewoon.’ Zonder hem was dit nooit gelukt”, aldus Staf, die op dat moment in tranen uitbarst.

“We wisten al heel lang dat het moment er zat aan te komen"

“We wisten al heel lang dat het moment er zat aan te komen, hij had terminale kanker", zegt Staf nog in het weekblad. "Maar toch, ’t was er niet minder heftig om. Voor mama is het nu ook niet evident, natuurlijk. Ze zou heel graag naar hier komen. Maar ’t mag niet, hé", besluit hij.

TAGS  I  Staf Coppens  I  Camping Coppens  I  shownieuws