-->

Filip Joos heeft er genoeg van en haalt zwaar uit: "Hij is een grote verrader"

Filip Joos heeft er genoeg van en haalt zwaar uit:
Dinsdag 20 April 2021 - 13:35   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Filip Joos heeft maandagavond in Extra Time zwaar uitgehaald. De commentator vindt het niet kunnen dat een dozijn Europese topclubs werk maakt van een Super League en zich wil afscheuren van de rest. Joos maakte ook gehakt van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli.

“Het zijn twaalf clubs die gedreven zijn door hebzucht”, reageerde Joos in Extra Time op het nieuws over de komst van een Super League. “Ik heb enkel veel respect voor de Duitsers, die niet willen meedoen. Chapeau. Respect voor Bayern München, want die kunnen nochtans neerkijken op heel veel teams die wél willen meedoen aan zo’n Super League.”

Waarna een geagiteerde Joos zich vervolgens tot Agnelli richtte. “Dat is de verrader inter pares. Het is onwaarschijnlijk wat die man gepresteerd heeft. Agnelli heeft mee vergaderd over de vernieuwingen in de Champions League. Hij heeft zondag nog gebeld met UEFA-voorzitter Alexander Ceferin, van wiens dochter hij overigens peter is. Dat waren dus echt vrienden, hé.”

"Het is de stap te ver"

“Maar dan heeft Agnelli plots de hele boel verraden en voor de Super League gekozen. Iedereen die een voetbalhart heeft, is het erover eens: dit draait om hebzucht. Het is minder willen afgeven aan de ‘kleinere’ ploegen. Dit is een stap in een evolutie die we al langer zagen, maar het is de stap te ver”, besloot Joos.

TAGS  I  Filip Joos  I  voetbal