-->

Mehdi Carcela en Standard krijgen zware klap in aanloop naar bekerfinale

Mehdi Carcela en Standard krijgen zware klap in aanloop naar bekerfinale
Zaterdag 24 April 2021 - 21:00   I   door Redactie

Als het om de knikkers gaat - zoals zondag met de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk - grijpen fans vaak naar alle middelen om hun club te steunen. Maar daarbij worden soms grenzen overschreden.

En dat is ook nu gebeurd. Zaterdag trokken enkele leden van de harde kern van KRC Genk immers richting Luik om daar voor het stadion van Standard te gaan poseren met een spandoek. Met een onwaarschijnlijke boodschap erop.

"Mehdi, remember 17/05/11 xxx Mavinga". Een verwijzing naar naar de titelmatch in het seizoen 2010-2011, waarin KRC Genk de Rouches een nakende bekroning afsnoepten door een 1-1-gelijkspel.

Heel wat waarnemers zijn er echter van overtuigd dat de match heel anders kon gelopen zijn als die niet ontsierd was geweest door een zware blessure van Mehdi carcela. Die kreeg immers een keiharde trap in het gezicht na gevaarlijk spel van KRC Genk-verdediger Chris Mavinga.

Hersenschudding en breuken

Niet bewust weliswaar, maar de gevolgen waren er niet minder om. Carcela werd roerloos afgevoerd en hield er uiteindelijk een hersenschudding en verschillende breuken in het gezicht aan over. Standard was daardoor zo aangeslagen dat het helemaal geen vuist meer kon maken en alsnog de titel verloor na een schitterend parcours in play-off 1.

Dat de personen die zich voordoen als fans zo'n verschrikkelijk voorval - Carcela kon daarna nooit meer zijn oude niveau halen - is niets minder dan wansmakelijk te noemen. Naar verluidt zijn Mehdi Carcela en heel Standard zwaar gedegouteerd door het voorval.

Poll: Is dit spandoek een brug te ver?TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  voetbal