-->

Jan Jambon: "Frank Vandenbroucke speelt zijn rol heel hard"

Jan Jambon:
Zondag 25 April 2021 - 11:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft toegegeven dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zich hard opstelt tijdens het Overlegcomité. Jambon vindt dat we niet enkel naar het medische moeten kijken in deze coronacrisis.

"Ik heb al vaak geconstateerd dat Frank Vandenbroucke zijn rol heel hard speelt", aldus Jambon in De Zevende Dag. "Ik wil ook niet de leider van de versoepelingsbrigade zijn. We moeten elkaar goed vinden en de zaken doen die moeten gebeuren."

"Eendimensionaal kijken naar het virus en vergeten wat er in de maatschappij gebeurt, dat is ook niet goed", vervolgt Jambon. "Het Overlegcomité regeert in consensus. Wat niemand wil, is een totaal verkeerde beslissing nemen. Je moet evenwichten in het oog houden."

Vaccinaties

Jambon rekent nu vooral op de vaccins. "Het grote verschil met de eerste twee golven is de vaccinatiecampagne. In de zomer gaan de risicogroepen gevaccineerd zijn en dat is een echte gamechanger voor mij. De cijfers op intensieve zorgen zijn belangrijk, maar ook de graad in vaccinatie is een belangrijke parameter."

TAGS  I  Jan Jambon  I  Frank Vandenbroucke  I  n365