-->

Huisarts weigert coronavaccin toe te dienen: "Ik kan dit niet doen"

Huisarts weigert coronavaccin toe te dienen:
Zaterdag 1 Mei 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Een huisarts uit het Nederlandse Lelystad weigert om mensen te vaccineren tegen Covid-19. De man laat dit doen door zijn assistente. Bovendien gebeurt dat pas nadat de patiënten een verklaring hebben getekend. Volgens Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, waar een klacht binnenliep, is dit niet de bedoeling.

Patiënten van dokter Ramdas die in aanmerking kwamen om een coronavaccin via de huisarts te krijgen, kregen een brief. "Persoonlijk heb ik de injectie geweigerd vanwege tal van bezwaren", schrijft de huisarts. "Omwille van de eed die ik heb afgelegd kan ik u deze injectie niet geven. Ik ben er namelijk niet van overtuigd dat ik u hiermee niet zal schaden."

De patiënten kunnen hun injectie wel krijgen. "U zult uw prik krijgen van mijn assistente. Zij zal dit geheel uit vrije wil doen", citeert De Telegraaf uit de brief. De patiënt moet wel nog een brief in bijlage ondertekenen. "Hierbij verklaart ondergetekende zichzelf uitgebreid geïnformeerd te hebben over wat deze Covid-19-injectie is en wat de mogelijke effecten zullen zijn. De injectie wordt geheel vrijwillig en niet onder druk genomen", staat er te lezen.

"Ik kan niet garanderen dat ik niemand zal schaden met de vaccinatie"

Dokter Ramdas zelf is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb een eed afgelegd”, legt hij uit. "Ik heb gezworen dat ik zal weldoen en niet zal schaden. En ik kan niet garanderen dat ik niemand zal schaden met een vaccinatie.”

TAGS  I  Lelystad  I  coronavaccin