Zaterdag 8 Mei 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht grijpt fors in: "Ik heb daar echt nood aan"

Steven Van Gucht grijpt fors in:

In tegenstelling tot vele andere mensen is de coronaperiode voor Steven Van Gucht wel heel druk geweest en zag hij wel nog veel mensen. Hij heeft nu vooral nood aan wat rust als de coronacrisis voorbij is.

“Ik begrijp dat velen nu socialer willen zijn, maar ik ga echt een pauze ­moeten inlassen achteraf. Ik zou nu zelfs graag een maandje hebben zoals sommigen noodgedwongen de voorbije maanden hebben gehad: geen echte planning, ­eindelijk in de tuin ­werken, brood maken of een maand Netflixen. Daar heb ik het voorbije jaar nooit tijd voor gehad. Het mag dus eigenlijk wat minder worden", zegt de viroloog in Het Nieuwsblad.

Terrasje

Een terrasje zal Van Gucht de komende dagen ook doen. "Alleen vind ik het goed dat we niet met te veel mensen op een terras mogen ­zitten. Enkel met je ­gezin en knuffelcontact vind ik perfect, want dat geeft je geen extra druk om met meer ­mensen af te spreken", klinkt het.

Voor Van Gucht is op café gaan erg belangrijk. "Ik doe dat heel erg graag, voor mij maakt dat zelfs integraal deel uit van de uitstap. De voorbije maanden ging ik daarom altijd met een rugzak wandelen, ik droeg mijn café mee op mijn rug. Ik had bier en eten bij om het achteraf gezellig te kunnen maken. 

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus  I  n365