-->

Miguel Wiels geeft toe: “Daarom had ik ruzie met K3”

Miguel Wiels geeft toe: “Daarom had ik ruzie met K3”
Vrijdag 21 Mei 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Onlangs liet Miguel Wiels weten dat hij het na 23 jaar voor bekeken houdt als songwriter van K3. Hij is na Klaasje Meijer de tweede vaste waarde die dit jaar bekendmaakt de uiterst populaire meidengroep te verlaten.

In februari van dit jaar maakte Klaasje Meijer al wereldkundig dat ze na 5 jaar stopt met K3. Drie maanden later is het de beurt aan liedjesschrijver Miguel Wiels om zijn afscheid aan te kondigen. Hij heeft altijd met veel plezier samengewerkt met het K3-team, al waren er soms ook onenigheden.

"Empathie is nooit mijn sterkste kant geweest"

“Het is eigen aan een project dat 23 jaar succesvol is, dat je elkaar moet vinden”, zegt Miguel in Dag Allemaal. “Ik heb het geluk dat mijn buikgevoel dikwijls juist is, mijn smaak is die van het brede publiek. Daar heb ik dan wel koppig aan vastgehouden. Het moest klinken zoals ik het in mijn hoofd had.” 

“Het zijn geen gemakkelijke liedjes om te zingen omdat de toonaard zo hoog is”, merkt de songwriter op. “In de studio heb ik soms ruziegemaakt met de meisjes, die vonden dat ze hun stem kapot aan het zingen waren. Ik ben niet altijd even diplomatisch en empathie is nooit mijn sterkste kant geweest, dus ik ging daar snel over. Hun verzuchtingen waren ondergeschikt aan wat ik voor ogen had.”

TAGS  I  K3  I  Miguel Wiels  I  glam