-->

Frank Duboccage heeft erg somber nieuws te melden: “Het ziet er echt niet goed uit”

Frank Duboccage heeft erg somber nieuws te melden: “Het ziet er echt niet goed uit”
Vrijdag 21 Mei 2021 - 20:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

De lente heeft ons tot dusver nog niet veel zon gebracht. Ook vandaag is het een gure dag, met vooral veel wind, veel wolken en lokaal veel regen. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage zal er morgen niet veel beterschap in zitten.

“Het ziet er niet goed uit”, zegt Frank na afloop van het ‘VTM NIEUWS’. “Buien gaan van west naar oost door het land trekken. In de loop van de dag kunnen daar een paar stevige exemplaren tussenzitten, eventueel ook met onweer.”

Pinksteren zou dan toch iets beter moeten verlopen. “We houden het dan grotendeels droog. ’t Is pas na de middag, op het warmst van de dag, dat er eventueel toch nog een bui kan ontstaan”, aldus Frank. In de nacht van zondag op maandag gaat er nog maar eens een regenzone passeren. “Op Pinkstermaandag gaan we met regenachtig weer beginnen. Daarna volgen er ook nog buien en dus zal het ook dan nog wisselvallig zijn.”

Naar volgende week toe verandert er heel weinig op de weerkaarten. “Er is steeds die stroming vanuit het westen tot noordwesten, mét buienlijnen die onze richting uitkomen. Dat ziet er dus ook niet zo fameus uit”, concludeert hij.

TAGS  I  Frank Duboccage  I  n365