Het wordt bijzonder warm, maar er is straks onweer op komst

Het wordt bijzonder warm, maar er is straks onweer op komst
Woensdag 2 Juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Vandaag is het nog lange tijd droog en vrij zonnig. Het wordt warm met maxima van 23 graden in de Hoge Ardennen tot 29 graden in de Kempen. Dat gaat echter veranderen vanaf vanavond, zo meldt het KMI.

Op het einde van de namiddag of vanavond ontstaan er meer stapelwolken en kunnen er over het zuiden buien met onweerachtig karakter ontstaan. Plaatselijk is er kans op hagel. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit zuidoost tot zuid. Aan de kust steekt er in de late namiddag een matige zeebries op uit het noordoosten.

Vanavond kunnen er zich enkele buien en onweders vanuit het zuiden en de streken nabij de Franse grens uitbreiden naar het noorden. Plaatselijk is er nog kans op hagel. In de loop van volgende nacht wordt het opnieuw droger en rustiger bij minima van 9 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in de grote steden. De meestal zwakke wind ruimt naar zuid tot zuidwest.

Donderdag

Donderdag wordt het vooral over de oostelijke landshelft onstabiel met (onweers)buien. Omdat die plaatselijk intense buien zich maar traag verplaatsen, kan er lokaal veel neerslag vallen. Over het westen van het land daarentegen, en vooral dan aan zee, blijft het meestal droog. De maxima schommelen van 19 tot 24 graden. De wind is zwak tot matig, eerst uit zuid tot zuidwest, later ruimend naar noordwest tot noord.

TAGS  I  KMI  I  onweer