Zondag 13 Juni 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Mark ‘Luc’ Willems doet bijzondere onthulling over ‘Thuis': “Dit is de échte reden waarom ik eruit wilde”

Mark ‘Luc’ Willems doet bijzondere onthulling over ‘Thuis': “Dit is de échte reden waarom ik eruit wilde”

In ‘Thuis’ sneuvelde dit seizoen een nieuw record: vanaf nu is Jacques de slechterik met de meeste moorden op zijn geweten. 'Thuis' wist in de loop der jaren een mooi lijstje met bad guys weten op te bouwen. Eén naam zal daarin steeds opduiken: Luc Bomans, de jongere broer van Frank.

“Iedereen vindt Luc slecht, maar ik hield van het personage”, zegt Mark Willems, die de rol van Luc maar liefst 22 jaar vertolkte, in Het Nieuwsblad. “Zijn slechte kanten komen meer naar voren, waardoor je hem een schurk vindt. Maar hij had ook goede kanten. Die dubbele laag wilde ik neerzetten.”

"Dat personage blijft hangen”

Nadat hij zichzelf van het leven probeerde te beroven, belandde Luc in een rolstoel. Uiteindelijk stierf hij in 2018 een natuurlijke dood. “Ik raakte er een beetje op uitgekeken”, bekent Mark. “Daarom ben ik er ook uitgestapt, ik had het gevoel dat het verhaal uitverteld was.” 

Volgens Mark vonden de mensen dat smerige en gehaaide kantje van Luc wel leuk. “Dat intrigeert, hè, zo’n karakter. Tot op de dag van vandaag - en ik ben er al even uit - word ik erop aangesproken. Dat personage blijft hangen”, concludeert hij.

TAGS  I  Mark Willems  I  Thuis  I  shownieuws