Maandag 21 Juni 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Verheyen snapt het echt niet: "Martínez heeft déze speler over het hoofd gezien"

Verheyen snapt het echt niet:

Nu Roberto Martínez volop aan het wisselen gaat en vooral zijn (oude) verdediging voldoende rust wil gunnen, wordt er volop met namen gegoocheld. Blijkt dat er toch nog wel iets had bij gemogen.

Om het cru te stellen zijn de 'oudjes' Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen op hun rust gesteld. Als België de finale wil halen dan zijn dat in totaal zeven matchen en dat is gewoon te veel voor het verdedigende trio.

Er zijn natuurlijk wel Denayer en Boyata, maar zeker als er blessures opspelen blijft de spoeling behoorlijk dun. Dat is ook de mening van Gert Verheyen die voor het EK al aangaf dat hijj ook Ritchie De Laet zou opgeroepen hebben.

En die mening is nog steeds niet veranderd. "Ik vind inderdaad dat De Laet over het hoofd wordt gezien", herhaalde de analist nog eens bij Villa Sporza. "Ritchie is iemand die je op alle drie de posities kan gebruiken. Als het moet zelfs nog op de flank."

Optie waard

"Ik vond het zeker een optie waard, vooral gezien de selectie van 26 man", besloot hij. Dat kon De Laet die naast Verheyen in de studio zat wel appreciëren, al was hij zelf helemaal niet beginnen dromen.

"Je hoopt er altijd op, maar er was ook geen enkele communicatie geweest met Martínez", vertelde de Antwerp-verdediger. "Ik veronderstel dat als je in aanmerking komt, ze je toch zouden contacteren. En dat gebeurde niet. Daarom heb ik die hoop ook nooit te hoog gelegd."

TAGS  I  Gert Verheyen  I  Ritchie De Laet  I  Rode Duivels  I  voetbal