-->

Steven Van Gucht heeft eindelijk nog eens positief nieuws: “Dit is een heel goede zaak”

Steven Van Gucht heeft eindelijk nog eens positief nieuws: “Dit is een heel goede zaak”
Dinsdag 20 Juli 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Gisteren kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de coronamaatregelen te bespreken. Steven Van Gucht volgde de persconferentie van premier Alexander De Croo nauwgezet en is best tevreden met wat hij hoorde.

“Ik denk dat men het vooropgestelde plan verder gaat volgen”, zegt Van Gucht in het ‘VTM NIEUWS’. “Dat betekent dat er op 30 juli nog wel een aantal versoepelingen gaan komen. Dat is dan stap drie van het zomerplan. Maar al bij al gelden er toch ook nog heel wat maatregelen en ik denk dat dat wel een goeie zaak is. Verstrengen is naar mijn gevoel niet echt nodig.”

Zeker niet panikeren

De besmettingen stijgen nog, maar het lijkt toch wat te vertragen. “We zitten nu gemiddeld aan zo’n 1.300 besmettingen per dag. Dat is nog altijd een stijging van 40% op weekbasis, dus het zou kunnen dat dat gaat aftoppen, en da’s een heel goede zaak”, klinkt het bij de viroloog van Sciensano.

De ziekenhuisopnames zijn met 26 opnames per dag ook nog altijd aan het stijgen. “Dat is zo’n 50% meer dan een week geleden”, aldus Van Gucht. “Een stijging van besmettingen betekent dus ook een stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Maar al bij al valt het nog redelijk mee op dit ogenblik. En als het gaat aftoppen, zou het zeker een goed teken zijn.”

Toch benadrukt Van Gucht dat we nog steeds voorzichtig moeten blijven en niet te snel moeten gaan. “Maar we moeten zeker ook niet panikeren. Verstrengen lijkt mij dan ook niet aan de orde op dit moment, daar ben ik volledig mee akkoord.”

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  VTM NIEUWS