Zeer slecht nieuws over 18 vermisten na overstromingen Royalty
Royalty

Zeer slecht nieuws over 18 vermisten na overstromingen

Zeer slecht nieuws over 18 vermisten na overstromingen

Officieel zijn er nog 18 vermisten na de overstromingen van vorige week in ons land. De kans dat zij nog levend worden teruggevonden, is bijzonder klein geworden.

"Het dodental zal de komende dagen nog oplopen”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen in Gazet van Antwerpen. Remue coördineerde gisteren mee de acties in Chaudfontaine.

Er is nog heel weinig kans dat er een vermiste levend wordt teruggevonden. "We ­moeten hoopvol maar vooral ook realistisch ­blijven: die kans is een week na de start van de ramp weg", benadrukt Remue.

Lichamen mogelijk onvindbaar

Remue vreest er ook voor dat sommige lichamen nooit zullen gevonden worden." We hebben ooit een lichaam 100 kilometer verder teruggevonden en ooit zelfs een lichaam 25 kilometer stroom­opwaarts", legt hij uit. "Begin in dit geval maar te zoeken. Deze ramp heeft zo’n ongeziene dimensie dat zo’n lichaam intussen bijna overal kan drijven of vasthangen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws