'Griep dreigt gezondheidssysteem in het najaar te doen crashen' Royalty
Royalty

'Griep dreigt gezondheidssysteem in het najaar te doen crashen'

'Griep dreigt gezondheidssysteem in het najaar te doen crashen'

Griep wordt een grotere bedreiging dit najaar voor het gezondheidssysteem dan het coronavirus. Daar waarschuwen Britse experts voor.

Griep was vorig jaar bijna onbestaande omdat de alle coronamaatregelen die overdracht bijna tot nul konden herleiden. Het aantal grieppatiënten daalde met 95 procent, tot een niveau dat in 130 jaar niet meer werd gehaald.

Wetenschappers vrezen nu dat afnemende immuniteit tijdens de pandemie kan leiden tot een ernstige heropleving van de griep. Experts vrezen een scenario waarin een meer overdraagbare stam ontstaat en het vaccin niet zo effectief is.

Experten vrezen dat de griepcijfers dit najaar fors zullen stijgen omdat het leven weer normaler wordt na de pandemie. Daarom wordt het belangrijk - zeker voor kwetsbare groepen - om straks ook de griepspuit te gaan halen.

Druk op ziekenhuizen

"Een grote griepepidemie zou een aanzienlijke druk leggen op het gezondheidszorgsysteem en onze ziekenhuizen", waarschuwt professor Martin Michaelis van de Universiteit van Kent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws