Zondag 25 Juli 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marina Wally somber over haar papa Eddy Wally: “Hij heeft dan toch gelijk gekregen”

Marina Wally somber over haar papa Eddy Wally: “Hij heeft dan toch gelijk gekregen”

Eddy Wally is een naam die klinkt als een klok in Vlaanderen en ver daarbuiten. Het is alweer vijf jaar geleden dan ‘The Voice of Europe’ ons verliet. In 2016 overleed Eddy Wally ten gevolge van een hersenbloeding.

Marina Wally, de dochter van Eddy en zijn vrouw Mariëtte, blikt met weemoed terug op de periode dat haar vader nog leefde. Zij heeft zijn heengaan nog niet helemaal verwerkt. “Het is nog even moeilijk. “Mijn pa zei altijd: ‘Rozen vergaan, maar Eddy Wally zal blijven bestaan’. Hij was er zeker van dat hij in het hart van de mensen zou blijven”, zegt Marina in Story. “En hij heeft gelijk gekregen.” 

Eddy Wally-museum in Zelzate

“Zijn klassiekers worden nog altijd gedraaid en ik hou zijn repertoire levend tijdens optredens”, verzekert Marina. “En er komt, nu het weer kan, nog altijd volk naar het Eddy Wally-museum in Zelzate, op de eerste dinsdag van de maand na afspraak.” 

“Vaak gaan de mensen ook nog even naar het graf kijken, vlakbij”, aldus Marina. “Ik merk dat dan aan de bloemen die ze er hebben neergelegd. Zelf probeer ik elke zondag naar het kerkhof te gaan. Ik bid en praat tegen mijn ouders, daar put ik troost uit. En het ligt toch vlak bij de ouderlijke villa.”

TAGS  I  Marina Wally  I  Eddy Wally  I  shownieuws