Dinsdag 3 Augustus 2021 - 12:34   I   Foto: VRT  I   door Redactie

‘Thuis’-acteur Sid Van Oerle geeft fakkel door: “Rol van Kobe zal nu door hém gespeeld worden”

‘Thuis’-acteur Sid Van Oerle geeft fakkel door: “Rol van Kobe zal nu door hém gespeeld worden”

Er staat de ‘Thuis’-kijkers de eerste weken van het nieuwe seizoen een serieuze verrassing te wachten. Acteur Sid Van Oerle zal namelijk enkele maanden niet meer te zien zijn in de populairste soap van Vlaanderen. Er is al wél een vervanger gevonden.

"Ik neem een sabbatical van een aantal maanden,” vertelt Sid op Radio 2. “In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Even temporiseren.  Het coronajaar is een periode die er bij heel wat mensen op ingehakt heeft, ook bij mij.” 

"Kobe is in veilige handen"

“Daarom heb ik nu besloten om Kobe voor enkele maanden door te geven aan een collega-acteur, zodat ik het even rustiger aan kan doen”, aldus Sid. “Ik ben blij dat ik en de ‘Thuis’-productie samen dat besluit hebben kunnen nemen om op die manier gezond de toekomst in te gaan." 

De rol van Kobe Baert wordt vanaf 20 september tijdelijk overgenomen door Reynout Dekimpe. “Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk. Ik zie mezelf als zijn pleegzorg-vader. Kobe is in veilige handen bij mij.” 

TAGS  I  Thuis  I  shownieuws  I  Kobe Baert  I  Sid Van Oerle