-->

Zal het mondmasker nu snel verdwijnen? Marc Van Ranst komt met nieuws

Zal het mondmasker nu snel verdwijnen? Marc Van Ranst komt met nieuws
Woensdag 4 Augustus 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Viroloog Marc Van Ranst is te vinden voor het gefaseerd afschaffen van de mondmaskerplicht. “Nu ook de 12- tot 15- jarigen gevaccineerd worden, zal het nut van een mondmasker afnemen”.

Eerder zei professor infectieziekten Steven Callens dat de mondmaskerplicht binnen enkele weken stilaan zou kunnen verdwijnen. Van Ranst sluit zich daarbij aan.

De viroloog bevestigt dat een gefaseerde afschaffing van het mondmasker gedragen wordt binnen de GEMS. Het hoofd van de GEMS, Erika Vlieghe, bevestigt dat zowel de RAG als de GEMS al verschillende scenario’s hebben uitgedacht om de mondmaskerplicht af te bouwen.

“Wanneer iedereen de kans heeft gekregen om zich volledig te laten vaccineren, komen we in een andere fase terecht,” zei Van Ranst. Het mondmasker zou dan op heel wat plaatsen, zoals het treinperron buiten, niet meer nodig zijn.

Op sommige plaatsen zoals op de bus of in een school zou het nog steeds wel aangeraden zijn. Van Ranst stelt opnieuw voor dat scholen een CO2-meter in elk klaslokaal plaatsen. Volgens Van Ranst zijn de meters niet duur en laten ze toe om te weten wanneer het veilig is om je mondmasker in de klas af te zetten.

“Ik ben ervan overtuigd dat we een normaler schooljaar tegemoet gaan, waarbij de mondmaskers veel minder nodig zullen zijn”, aldus Marc Van Ranst.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  mondmaskers