-->

Zes volwassenen, waaronder moeder, gebruiken peuter als bokszak

Zes volwassenen, waaronder moeder, gebruiken peuter als bokszak
Zaterdag 22 December 2018 - 07:01   I   Foto: Pixabay   I   door Fabian Morren

In het noorden van Frankrijk zijn zes mensen opgepakt en in beschuldiging gesteld van marteling en barbaarsheid tegenover een peuter van 2 jaar oud. Het slachtoffer ligt nu in het ziekenhuis in een kunstmatige coma.

De moeder van de 2-jarige Yanis bracht de baby met breuken en kneuzingen dinsdag naar het ziekenhuis. Ze bracht vervolgens een warrige uitleg over de slechte toestand van haar kind. Het ziekenhuispersoneel rook onraad en verwittigde de politie.

Uit onderzoek blijkt nu dat het kind gedurende twee avonden het slachtoffer is geweest van een reeks misbruiken. Die vonden plaats bij een bevriend koppel in Auberchicourt, nabij Douai. Ook de moeder van het kind, een 27-jarige vrouw uit Douai, was aanwezig bij één van de avonden. Ook nog eens drie andere vrienden namen deel aan de misbruiken. De daders zouden het kind als "bokszak" gebruikt hebben.

Volgens de procureur leefden de daders, die tussen de 22 en 37 jaar zijn, in armoede. Ze waren tijdens de mishandelingen ook allemaal onder invloed van alcohol. De man van de moeder zit in de cel wegens echtelijk geweld.

TAGS  I  Douai