-->

Gert Verhulst beseft het maar al te goed: “Zoiets kan ik natuurlijk niet gaan zingen”

Gert Verhulst beseft het maar al te goed: “Zoiets kan ik natuurlijk niet gaan zingen”
Zaterdag 21 Augustus 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Volgende maand komt het solo-album van Gert Verhulst uit. De liedjes op de plaat hebben een speciale betekenis voor hem. “Ze brengen me terug naar herinneringen van vroeger. Het is een hele emotionele plaat voor mij”, klinkt het.

De eerste single die gereleased werd, is ‘Zij’. Dat schreef hij 25 jaar geleden, en werd als 'Hij' gebruikt voor ‘Het Huis Anubis’. “Ik wilde graag de violen behouden, maar het is iets moderner opgenomen”, vertelt Gert aan het ANP. “Het blijft een mooi liefdesliedje, dat je ook begrijpt en kan waarderen zonder dat je de serie hebt gezien.”

Tijdloze nummers

De Studio 100-bons heeft doorheen de jaren enorm veel nummers geschreven. “Maar ik kan op het album natuurlijk niet zingen ‘Ik ben Kabouter Plop’ of ‘Ik ben Mega Mindy’, dat zou raar zijn. We zijn dus voor de tijdloze nummers gegaan die mensen ook begrijpen als ze het programma niet hebben gezien.” 

“Een samenvatting van mijn leven”: zo beschrijft Gert het maken van het album. “Veel nummers schreef ik bijvoorbeeld toen ik scheidde van mijn vrouw en mijn kinderen even niet zag”, zegt hij. “De muziek brengt de herinneringen aan die turbulente tijd terug. Dat is soms erg emotioneel.”

TAGS  I  Gert Verhulst  I  Zij  I  shownieuws  I  Studio 100