-->

Ben Crabbé afgevoerd: “Het was met heel veel geweld”

Ben Crabbé afgevoerd: “Het was met heel veel geweld”
Dinsdag 31 Augustus 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  

Wat zijn volgens Vlaanderen de 5 allerbeste hits van De Kreuners en in welke volgorde? Dat ontdekken Walter Grootaers, Axl Peleman, Jan Van Eyken, Ben Crabbé en Erik Wauters op dinsdag 31 augustus in de eerste aflevering van ‘The Best Of’.

The Best Of’ gaat ook backstage in de AB en volgt de performers in de aanloop naar hun optreden. In de VoxBox delen bekende en onbekende Vlamingen dan weer hun persoonlijke top 5 van de gevierde artiest. Verder doen intimi opvallende persoonlijke verhalen en grappige anekdotes uit de doeken. 

Roadies Jul en Marc vertellen over het memorabele moment waarop drummer Ben Crabbé door de security het podium werd afgevoerd tijdens een concert in het Sportpaleis. “De security dacht dat Ben een fan was die mee de catwalk wou oplopen en hij trok hem met heel veel geweld van het podium. We zagen het wel gebeuren, maar we zagen het gráág gebeuren.” Een moment waar - helaas voor Ben - ook beelden van zijn…

Grootste hits

In de verlaten Ancienne Belgique worden de grootste hits van De Kreuners - bepaald via een ruime bevraging bij de Vlaamse bevolking - in een nieuw jasje gestoken door 5 rasmuzikanten. Equal Idiots halen hun ronkende gitaren boven met ‘Verliefd Op Chris Lomme’.

Bart Peeters maakt een folk-versie van ‘Ik Wil Je’ en André Hazes geeft een typische Hazes touch aan ‘Maak Me Wakker.’ Mauro Pawlowski verrast met ‘Zij Heeft Stijl’ en Guy Swinnen brengt Walters favoriete Kreuners-nummer ‘Layla’ in het Engels.

TAGS  I  De Kreuners  I  The Best Of  I  Ben Crabbé  I  shownieuws