-->

Bart De Wever krijgt dreigement te horen: “Hij heeft gefaald”

Bart De Wever krijgt dreigement te horen: “Hij heeft gefaald”
Zondag 10 Oktober 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Het is geen geheim dat Tom Van Grieken na de verkiezingen van 2024 een meerderheid wil vormen met N-VA. Zo wil hij de onafhankelijkheid van Vlaanderen inluiden.

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 herhaalt Van Grieken nogmaals dat België als een huwelijk is dat al lang niet meer werkt. “En als een van de partners zegt dat het huwelijk voorbij is, is het voorbij.” Een probleem voor de voorzitter van Vlaams Belang, is dat Bart De Wever eerder al verkondigde dat hij niets ziet in een samenwerking met de extreemrechtse partij.

"Ik beloof dat ik de N-VA kom leegeten"

"Gaat de N-VA echt zeggen dat ze punt 1 van hun statuten niet gaan uitvoeren, dat ze voor onafhankelijk Vlaanderen zijn?”, vraagt Van Grieken zich af. “Ze mogen hé, maar als niet meedoen met een rechts, Vlaams verhaal te schrijven als ze hun principes in 2024 nog eens verloochenen, dan beloof ik dat ik de N-VA kom leegeten”, klinkt het dreigend. “Dan is de N-VA compleet een systeempartij geworden.” 

"Bart De Wever is ons sinds begin dit jaar aan het beschimpen en beledigen om in de gratie te komen van de PS. Paul Magnette komt deze week spreken in Gent en wat zegt hij? 'België werkt perfect.' De strategie van Bart De Wever heeft gefaald. Dan moet je iets anders proberen”, besluit Van Grieken.

TAGS  I  Bart De Wever  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang