-->

Groot nieuws over Queen Elizabeth: “De impact hiervan zal enorm zijn”

Groot nieuws over Queen Elizabeth: “De impact hiervan zal enorm zijn”
Woensdag 27 Oktober 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  

Queen Elizabeth krijgt de laatste tijd af te rekenen met ouderdomskwaaltjes. Ze is inmiddels 95 jaar maar heeft nog steeds elk jaar honderden verplichtingen, maar krijgt nu van haar artsen het advies om rust te nemen. Zo zal ze volgende week ook niet bij de receptie van de klimaattop COP26 in Glasgow aanwezig zijn.

De gezondheid van de Queen staat al enkele weken ter discussie in het Verenigd Koninkrijk. Woordvoerders van het paleis lijken twijfels over een kwakkelende gezondheid ondertussen zoveel mogelijk weg te willen nemen.“De houding van het koningshuis is: 'de vorst is kerngezond tot hij of zij overlijdt’”, zegt Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws. De royaltykenner verklaart: ”De impact van haar overlijden zal enorm zijn.” 

Gigantische erfenis

“Voorlopig rusten het aanzien, de werking en de populariteit van het koningshuis volledig op haar schouders", vervolgt Jo. "Haar opvolger zal die gigantische erfenis met zorg moeten verderzetten, en wie dat wordt, is nog niet duidelijk.”

"Je zou kunnen verwachten dat er iets aan de hand is, want activiteiten afzeggen is echt wel het laatste wat de Queen zou doen", merkt Jo nog op. "Anderzijds zijn er wel al beelden opgedoken waarbij ze weer gewoon aan het werk is, weliswaar met wandelstok. En toch, het gaat hier over de gezondheidstoestand van een hoogbejaarde vrouw", besluit hij.

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  shownieuws