-->

David Cantens haalt uit naar ‘Familie’-makers: “Jammer van hen”

David Cantens haalt uit naar ‘Familie’-makers: “Jammer van hen”
Vrijdag 5 November 2021 - 15:30   I   Foto: VTM   I  

Het kwam als een serieuze verrassing toen Jonas dit jaar verdween uit ‘Familie’. David Cantens, die de rol van Jonas speelde sinds 2017, liet eerder al weten dat hij vond dat de rol van Jonas uitgespeeld was.

“Op den duur was ik nog gewoon een garçon in een café die alleen nog maar pistolets stond te smeren naast Jan Van den Bossche”, aldus David in Primo. “En om nu hele dagen pistolets te staan smeren in de Jan en Alleman, daar ben ik geen professioneel acteur voor geworden”, lacht hij.

Dat er in een soap als ‘Familie’ afwisseling moet zijn wat betreft het uitlichten van personages, beseft David maar al te goed. “En dat begrijp ik”, zegt hij. “Op dat vlak heb ik ook niets te klagen want Jonas kwam een tijdlang wél nadrukkelijk aan bod en in beeld.” 

Het doel van ‘Familie’ is in de eerste plaats mensen inspireren, vindt de acteur. Hij pleitte dan ook meermaals voor het brengen van positievere boodschappen. “Misschien werd me dat niet altijd in dank afgenomen.”

"Zijn we wel goed bezig?"

“Wat ik wel jammer vind is dat men bij ‘Familie’ de kans heeft laten schieten om alles eens te evalueren”, zegt David. “Corona was de ideale gelegenheid daarvoor; leg de boel plat en bevraag iedereen die er werkt: zijn we wel goed bezig? Moeten we geen andere kant op gaan? Op een objectieve manier naar ‘het product’ kijken.”

TAGS  I  David Cantens  I  Familie  I  shownieuws