-->

Conner Rousseau: “Deze sector zal altijd de dupe zijn van het virus”

Conner Rousseau: “Deze sector zal altijd de dupe zijn van het virus”
Vrijdag 19 November 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Conner Rousseau was vanochtend te gast in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Daar praatte hij over de huidige corona-situatie. Hij pleitte onder meer voor algemene verplichting van de vaccinatie.

Deze ochtend kwam het kernkabinet van de federale regering samen. Omdat de PS terugkomt op een akkoord dat de federale regering eerder deze week al gesloten had rond de verplichte vaccinatie in de zorg, zal de sfeer niet bepaald vrolijk geweest zijn. Zolang er geen verplichting van het coronavaccin is voor de gehele bevolking, mag het zorgpersoneel niet verplicht worden, aldus de PS. 

Voor de gehele bevolking geldt vanaf dit weekend een mondmaskerplicht in het uitgaansleven en evenementsector. "Ik blijf pleiten voor nieuwe steunmaatregelen voor de evenementsector", aldus Rousseau. "De evenementsector zal altijd de dupe zijn van het virus. Zij zullen altijd de laatste zijn om te openen en de eerste om te sluiten.” 

Volgens Rousseau moeten we vermijden om de scholen te sluiten. "Het ergste wat we nu kunnen doen, is de jongeren opnieuw in sociaal isolement zetten en de scholen opnieuw sluiten. Dus die mondmaskerplicht is nog niet de ergste maatregel. Daarnaast wil ik nogmaals benadrukken dat de vaccinaties werken. Een algemene verplichting van de vaccinatie zal het zorgsysteem redden en een collectieve vrijheid garanderen.”

TAGS  I  Conner Rousseau