-->

Zware opdoffer voor Andy Peelman: “Waarom toch?”

Zware opdoffer voor Andy Peelman: “Waarom toch?”
Vrijdag 19 November 2021 - 20:00   I   Foto: VTM   I  

Andy Peelman maakte onlangs bij Qmusic bekend dat hij en zijn vrouw een tweede dochtertje verwachten. Tine is intussen 20 weken ver. Aan het heuglijke nieuws voegde Andy jammer genoeg ook erg triest nieuws toe, namelijk dat ze ook een miskraam kregen.

“Mijn vrouw was overmand door verdriet toen het gebeurde, en weende de hele tijd”, zegt de acteur/presentator in Het Nieuwsblad. “Bij mij was er vooral onbegrip. Het ­enige wat je dan als man kunt doen, is haar vastpakken en zeggen: Nu misschien niet, maar de volgende keer. En dat een paar weken aan een stuk.” 

Voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, heeft Andy een belangrijke boodschap: “Het ís belangrijk om te weten dat je daar niet alleen mee staat. Anders ga je jezelf een schuldgevoel aanpraten: Waarom lukt dat bij iedereen, behalve bij ons? Aanvankelijk voel je je ook mislukt. Goed, dat is misschien te sterk uitgedrukt, maar je geneert je wel. Terwijl dat niets is om je voor te schamen.” 

Niet in overdrive

“Wij dachten ook eerst dat het aan ons lag”, geeft Andy toe. “We lieten ons testen, maar die resultaten bleken oké. Pas dan ga je beseffen dat je niets fout hebt gedaan. Sterker nog: dat een afgebroken zwangerschap bijna even vaak voorkomt als een vlekkeloze.” 

“Op dat moment is het zaak om niet in overdrive te gaan en niet te gaan denken: ‘Nu móét het lukken en móét dat kindje er komen.’ Dan rijd je je mentaal vast. Als je je niet te hard focust en het wat op z'n beloop laat, komt het wel”, besluit hij.

TAGS  I  Andy Peelman  I  shownieuws  I  miskraam