James Cooke is er niet goed van: “Hij is heel onverwacht gestorven”

James Cooke is er niet goed van: “Hij is heel onverwacht gestorven”
Vrijdag 10 December 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

James Cooke heeft met ‘James De Musical’ een echte kijkcijferhit te pakken. Niet te verwonderen als we kijken naar het aantal vedetten die hij op zijn sofa ontvang. Maar het échte succes ligt in de nummer die erin voorkomen. Daarvan zijn er enkele nog geschreven door songwriter Stefaan Fernande.

“Ik heb het voorrecht gehad om met Stefaan te mogen werken”, zegt James in Het Laatste Nieuws. “Dat is echt een genie. Hij heeft in september heel onverwacht afscheid van ons genomen, maar ik blijf over hem in de tegenwoordige tijd spreken omdat iedereen elke dag nog zijn teksten kan horen. Bij liedjes van zowat alle Vlaamse muzieknamen als Clouseau, Yasmine, Hadise, De Kreuners, Will Tura, Niels Destadsbader en Natalia.”

"Zijn ogen fonkelden bij elke show"

“Hoe ik bij hem terechtgekomen ben? Door mijn stoute schoenen aan te trekken, gewoon op hem toe te stappen en te vragen of hij met mij wilde samenwerken”, laat James weten. “Tot mijn verbijstering stemde hij meteen toe.”

“Veertig liedjes heeft hij voor ons geschreven. Dat zijn drie albums”, aldus James. “Ik zag hem genieten. Zijn ogen fonkelden bij elke show. Links van mij. Hij mag ontzettend trots zijn daarboven, op alles wat hij hier voor ons achtergelaten heeft.”

TAGS  I  James Cooke  I  Stefaan Fernande  I  shownieuws  I  James De Musical  I  Natalia  I  Clouseau