-->

Adrie van der Poel maakt zich bedenking over Wout van Aert: “Heel raar vind ik dit”

Adrie van der Poel maakt zich bedenking over Wout van Aert: “Heel raar vind ik dit”
Zaterdag 18 December 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I  

Wout van Aert verbaasde vriend en vijand na zijn terugkeer in het veld enkele weken geleden. Wie dacht dat de Belgische kampioen tijd nodig had om zich aan te passen, had het bij het verkeerde eind.

In plaats daarvan haalde Wout drie overwinningen op rij en daarbij zette hij de rest van het pak telkens op één of bijna twee minuten. Niemand die deze machtsontplooiing had verwacht. Toch is zijn deelname aan het wereldkampioenschap in Fayetteville, Arkansas, in de Verenigde Staten, nog lang niet zeker - ondanks zijn supervorm.

“Wat ik raar vind”, zegt Adrie van der Poel, de papa van Wouts rivaal Mathieu van der Poel, in Het Laatste Nieuws. “Alles is bij Jumbo-Visma gepland, tot na de Tour zelfs. Het héle programma. Maar Wout weet nog niet of hij naar het WK gaat… Terwijl hij op dit moment beter is dan andere jaren. Véél beter.”

Dat Wout inderdaad in topvorm verkeerd, toonde hij de afgelopen weken: drie crossen op drie deelnames won hij. “’t Is makkelijk hoor, met Wout”, zegt Adrie. “Zijn Strava-account vertelt alles. Een maand ‘rust’? In werkelijkheid waren het nog geen twee weken. En in die periode heeft hij vijf keer 10 km gelopen. Doe het maar, hoor. Echt sterk”, besluit hij.

TAGS  I  Adrie van der Poel  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport