Jaak Van Assche haalt uit naar VTM: "Ik ben zwaar ontgoocheld"

Jaak Van Assche haalt uit naar VTM:
Maandag 10 Januari 2022 - 17:00   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

VTM zette een jaar geleden een punt achter 'De Zonen van Van As'. Na vijf seizoenen vond de zender het welletjes geweest.

Er is echter goed nieuws voor de fans, want er komt alsnog een vervolg. Niet op tv, wel in de bioscoop. Jaak Van Assche speelt de rol van Frans Van As. Hij zag destijds het afscheid niet aankomen. De beslissing van VTM daarover was ook helemaal onverwacht.

"Begrijp het niet"

"Er waren vorig jaar al een paar afleveringen voor het zesde seizoen geschreven. We waren zelfs al bezig met de planning voor de tv-opnamen in de zomer van 2021, toen we plots vernamen dat die jaargang er niet zou komen", legt Jaak uit in Het Laatste Nieuws.

"Ik was daar echt niet goed van en ben daar zelfs nog altijd zwaar door ontgoocheld. Het voelde alsof VTM de reeks niet goed vond. Iets wat ik nog altijd niet begrijp. Daarom hoop ik dat deze film het afscheid wordt dat we nog verdienden."

Première

De opnames zullen eind februari starten en duren tot april. VTM en Streamz ondersteunen de film. De première van de film wordt eind 2022, begin 2023 verwacht. De laatste aflevering van 'De Zonen van Van As' dateert van februari 2021.

Poll: Vind jij het jammer dat VTM gestopt is met 'De Zonen van Van As'?