-->

Philippe Geubels: "Ik ben ermee gestopt, want ik word er ongelukkig van"

Philippe Geubels:
Zaterdag 22 Januari 2022 - 16:10   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Philippe Geubels volgt naar eigen zeggen het nieuws niet meer. Daar heeft hij ook een hele goeie reden voor.

Philippe Geubels volgt het nieuws dus niet meer. "Ik ben er anderhalf jaar à twee jaar geleden mee gestopt, omdat ik er heel ongelukkig van werd", zegt de komiek in de Weekwatchers bij Radio 2.

Te veel prikkels

"Ik heb gelezen dat de gemiddelde mens op een uur tijd evenveel prikkels en informatie binnen als een oermens in heel z'n leven. Ik denk dat het dus ook niet heel gezond is voor ons hoofd om constant het nieuws te volgen", stelt Geubels.

"Dan heb je ook nog eens de sociale media en al die brol. Dat lees ik ook niet meer", lacht hij. "De enige manier is om alles uit te schakelen, maar dat moet iedereen voor zich uitmaken."

Geen sociale media

"Misschien zijn er ook mensen die er beter mee omkunnen dan ik", aldus Geubels. "Ik kijk niet naar journaals en luister ook niet naar de radio. Daarnaast zit ik vooral niet op sociale media."

"Er is wel een probleem als ik een programma maak, want ik lees ook niet als het goeie reacties zijn. Ik lees immers niks", zegt hij.

Alleen ongelukkig

Presentator Ruben Van Gucht confronteert Geubels met het nieuws dat Rusland Oekraïne wil binnenvallen. "Ja, daarom lees ik het nieuws dus niet. Je kan er toch niets aan veranderen. Dat ik dat nu lees of niet, ik kan er alleen maar ongelukkig van worden."

Poll: Volg jij het nieuws op de voet?TAGS  I  Philippe Geubels