-->

‘De Mol’ pakt uit met grootse verrassing ter ere van tiende verjaardag

‘De Mol’ pakt uit met grootse verrassing ter ere van tiende verjaardag
Maandag 28 Februari 2022 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Yes! Op zondag 20 maart geeft Play4 het startschot van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’. De zender zal dit jaar uitpakken met een speciale verrassing.

Op zondag 13 maart kunnen fans al exclusief kennismaken met de kandidaten in ‘Café De Mol’. Later kunnen fans na elke aflevering terecht in ‘Café De Mol’ om samen met bekende en onbekende diehard-mol-vangers op zoek te gaan naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren.

Place to be

Om deze toch wel soort van nationale competitieslag in goede banen te leiden, doet Café De Mol beroep op Play Sports- host en ex-basketter/NBA-specialist Dennis Xhaët. Wat power forward zal goed van pas komen want hij gaat met het Café meteen helemaal live en doet dat vanuit de De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen.

De place to be dus om elke zondagavond een glimp op te vangen van de afvallers en om samen met vrienden en familie te klinken op wankele theorieën en gewiekste ontdekkingen.

10 X De Mol

Maar fans worden daarnaast op nog iets getrakteerd. Play4 brengt namelijk ‘10 X De Mol’, een documentaire van Woestijnvis over het tienjarig bestaan van De Mol. Eind jaren negentig maakten Tom Lenaerts en Bart De Pauw samen met vliegende reporter Michiel Devlieger en regisseur Michel Vanhove furore met het programma 'Schalkse Ruiters'.

Na twee seizoenen de zondagavond te voorzien van een humoristisch kijkcijferkanon, gingen de makers op zoek naar een opvolger van hun show. Dat dat programma zou uitgroeien tot een nationaal en internationaal succes oversteeg hun stoutste verwachtingen. De bezielers van 'De Mol' schreven tussen 1998 en 2003 televisiegeschiedenis.

Nieuwe generatie

In ‘10 X De Mol’ blikken zij, samen met enkele bijzondere protagonisten, terug op de tijd waarin ze heel Vlaanderen in de ban hielden met de meest legendarische zoektocht ooit op televisie. Over hun eerste twijfels en onzekerheden tot het plezier, de opluchting en de euforie als de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Maar dit is ook het verhaal van een nieuwe generatie die opstaat. Een groep jonge televisiemakers die twaalf jaar later en met enige voorzichtigheid maar tonnen ambitie De Mol meeneemt op een razendsnelle rollercoaster. Gilles De Coster duikt mee in de looping.

Vrolijk weerzien

Eindredacteur Joren Creylman: “Het voelde destijds bijna misdadig om zo een iconisch televisieprogramma nieuw leven in te blazen.” Vandaag, vierentwintig jaar na de allereerste uitzending, blijkt de filmische mix van spionage en psychologie, verpakt in een (ont-)spannende whodunit nog steeds feilloos te werken.

'10 X De Mol' is een vrolijk weerzien voor iedereen die 'De Mol' heeft gekend en gemist. En voor iedereen die zich samen met Magda, Hugo, Marc, Gilles, Eline, Pieter, Elisabeth, Alina en Lennart nostalgisch wil opwarmen voor de komst van nummer tien.

Finale

Vanaf maandag 28 februari is de documentaire beschikbaar in de De Mol-Zone via Telenet en binnenkort ook op Play4. In de De Mol -Zone kan je vanaf 20 maart ook terecht voor uitgebreide interviews door Gilles Van Bouwel met de afvaller en voor een wekelijkse 'Leerlingenraad' dat de theorieën en visies van kinderen doorheen heel Vlaanderen volgt.

Op 8 mei kunnen fans de finale live volgen in Paleis 12.

Poll: Ga jij kijken naar het nieuwe seizoen van 'De Mol'?TAGS  I  Tom Lenaerts  I  Play4  I  Gilles De Coster  I  Joren Creylman  I  10 X De Mol