-->

Bondscoach Vanthourenhout meldt opvallende afwezige in WK-selectie

Bondscoach Vanthourenhout meldt opvallende afwezige in WK-selectie
Dinsdag 30 Augustus 2022 - 09:50   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het WK wielrennen in Australië komt steeds dichterbij, hoog tijd dus dat de lijst met Belgische renners verschijnt. Deze middag is het zover, en één opvallende afwezige is alvast gekend.

Dat Van Aert en Evenepoel de kopmannen zullen zijn is intussen wel duidelijk, maar wie worden de helpers? Wie gaat mee in de vroege vlucht? Vandaag komen we in iedere geval meer te weten.

De opvallende afwezigheid zal volgens Het Laatste Nieuws Dylan Teuns zijn. Bondscoach Vanthourenhout zou liever kiezen voor pure helpers zoals Stan Dewulf en Pieter Serry. Een vrije rol voor Teuns is dus niet weggelegd.

Eerder werd ook al bekend dat de Belgen van Lotto-Soudal thuis zullen blijven. Campenaerts, Wellens en Gilbert kregen geen toestemming omdat ze in Europa nog wat broodnodige punten kunnen scoren voor het WorldTour-klassement.

Wegkapitein Stuyven

Jasper Stuyven was er de voorbije twee WK's ook al bij en mag van de bondscoach nu de rol van wegkapitein op zich nemen. Daarmee krijgt hij een meer dienende rol toegewezen. Deze rol krijgt hij onder meer door het wegvallen van de geblesseerde Tiesj Benoot.

TAGS  I  sport  I  Remco Evenepoel  I  Wout van Aert  I  Dylan Teuns  I  Lotto-Soudal  I  Victor Campenaerts  I  Philippe Gilbert  I  Tiesj Benoot  I  Tim Wellens