-->

Enorme bezorgdheid om Bart De Pauw: vrienden laten hem één voor één vallen

Enorme bezorgdheid om Bart De Pauw: vrienden laten hem één voor één vallen
Zondag 23 Oktober 2022 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Bart De Pauw heeft vorige week zijn rechtszaak tegen de VRT verloren. Daarmee krijgt hij opnieuw een zware tegenslag te verwerken. En daar gaat hij volgens zijn dichte kring niet bepaald goed mee om.

Enkele intimi vrezen dan ook het ergste. Volgens hen raakt hij steeds meer geïsoleerd. Zeker omdat hij zijn eigen fouten niet inziet. “Hij vindt nog steeds dat hij recht in zijn schoenen staat, maar daarin staat hij helemaal alleen”, zegt één van zijn vrienden in Dag Allemaal. Bart ziet zijn netwerk steeds kleiner worden en ook zijn zelfbeeld heeft een enorme deuk gekregen.

Dat vinden zijn vrienden erg pijnlijk. Maar eigen schuld, dikke bult, denken ze. “Bart heeft dit zelf georkestreerd, ondanks al onze waarschuwingen. Als hij, zoals wij hem altijd op het hart drukten, schuldinzicht had getoond en zijn excuses had aangeboden, was de kwestie wellicht al lang gekoeld zonder blazen”, weet een vriend te vertellen.

Ook goede vriend Jan Verheyen zit heel erg in met Bart en zijn gezin. De zaak blijft hun leven bepalen. “Mentaal zullen ze het allemaal enorm moeilijk hebben nu”, denkt hij. Bovendien zou de VRT zomaar even een schadevergoeding van Bart kunnen eisen. “Dat hangt als een fameus zwaard van Damocles boven het hoofd van Bart en zijn gezin. Ik kijk bezorgd uit naar wat de openbare omroep daarmee gaat doen”, aldus Jan.

Imago opkrikken

“Ik heb vroeger al gezegd dat Bart net als iedereen een tweede kans verdient”, vertelt imago- en reputatieconsulent Jeroen Wils. Maar Bart zal zich moeten gaan bewijzen. “Hij zal ook aan de buitenwereld moeten tonen dat hij berouw en schuldinzicht heeft, dat hij de dingen anders wil aanpakken, misschien aan zichzelf werken”, besluit Wils. Pas dan kan Bart weer een publieke functie bekleden.

TAGS  I  Bart De Pauw  I  Jan Verheyen