-->

Man rijdt twee voetgangers aan en pleegt vluchtmisdrijf in Antwerpen

Man rijdt twee voetgangers aan en pleegt vluchtmisdrijf in Antwerpen
Woensdag 26 December 2018 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

In de Antwerpse binnenstad is woensdagmiddag een 42-jarige man opgepakt nadat hij even voordien twee voetgangers had aangereden en vluchtmisdrijf gepleegd. Dat meldt de lokale politie. De slachtoffers, een man en een vrouw, raakten zwaargewond.

Getuigen laten weten dat de bestuurder met zijn wagen eerst een tram in op de Sint-Katelijnevest, om vervolgens aan hoge snelheid naar rechts te willen afdraaien. Bij het nemen van de bocht maaide hij een man van het voetpad. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond aan het been.

"De vriendin van het slachtoffer wilde vervolgens verhaal halen bij de bestuurder en ging daarbij voor het voertuig staan, maar de bestuur reed door”, zegt Willem Migom van de Antwerpse lokale politie. “De vrouw raakte daarbij eveneens zwaargewond.”

De politie ging op basis van getuigenissen en camerabeelden meteen op zoek naar de wagen. Die werd aangetroffen in de Korte WInkelstraat wat verderop. “Een ploeg van het snelleresponsteam stelde zich verdoken in burger op tot de bestuurder terugkeerde naar zijn voertuig”, stelt Migom. “Hij is meegenomen voor verhoor.” De 42-jarige man kon geen rijbewijs voorleggen en de papieren van zijn wagen waren niet in orde.

TAGS  I  Antwerpen