Van Aert: "Ik begrijp het niet goed"

Van Aert:
Woensdag 26 December 2018 - 23:03   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Wout Van Aert heeft in Heusden-Zolder opnieuw zijn meerdere moeten erkennen in Mathieu Van der Poel. Hij reed in het begin al lek. Iets waar Van Aert toch mee zit.

“Ik begrijp het niet echt goed, want dit is nu niet meteen een parcours waar je vaak lek rijdt, maar toch doe ik het", zegt Van Aert aan Het Nieuwsblad. "Ik raak een ‘borduur’ op de Sacramentsberg en dat kostte me een lekke band. Toen verzeilde ik meteen in tiende, vijftiende positie en moest ik aan een lange inhaalrace beginnen.”

Van Aert kwam wel sterker voor de dag dan de voorbije weken. “Tja, de benen waren wel goed, alleen kan ik het voorlopig enkel in de achtervolging laten zien. Ik heb me dan vrij snel gefocust op dat Wereldbekerklassement en ik ben blij dat ik weer wat punten pak op Toon. Het zal een spannende strijd worden tot in Hoogerheide. Ik put ook vertrouwen uit deze prestatie, ruim een maand geleden had ik het moeilijk om tweede of derde plaatsen binnen te halen. Nu ben ik wel altijd de tweede beste in de koers. De volgende stap is het Mathieu weer moeilijk te maken.”

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Mathieu Van der Poel  I  sport