Zondag 26 Mei 2019 - 19:00   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Studente die verkracht werd in de steek gelaten: "Ik zou geen klacht meer indienen"

Een studente die verkracht werd door verschillende mannen tijdens een modeshow, zou geen klacht meer indienen. De modeshow was voor het goede doel en ging door op de universiteit van St Andrews in Schotland.

Studente die verkracht werd in de steek gelaten:

De 23-jarige studente beweert door minstens twee mannen verkracht te zijn, en door twee anderen aangerand te zijn. Het incident gebeurde vorig jaar in februari tijdens de jaarlijkse Don’t Walk Fashion Show. 

De studente beweert dat ze te dronken was om toestemming te geven. De volgende ochtend ging ze naar de politie, maar daar heeft ze nu spijt van. "Mocht het nog eens gebeuren, zou ik geen klacht meer indienen", aldus de studente. 

Niet omdat ze beweert dat haar verhaal niet waar is, wél omdat zij en haar familie verschillende dreigbrieven toegestuurd krijgt van mensen die beweren dat ze alles heeft verzonnen. Ook haar nieuwe werkbaas krijgt via valse profielen op Facebook berichten dat ze alles verzonnen heeft. "Het heeft mij alleen nog maar meer pijn en vernedering opgeleverd", aldus de studente over haar klacht. 

De bewijzen moeten nog geannalyseerd worden. Maar de politie lijkt volgens de studente niet veel moeite in het onderzoek te steken. Ook de verdachten lopen nog steeds vrij rond.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  verkrachting  I  n365