Donderdag 11 Juli 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Van Grieken fluit N-VA terug: "Confederalisme is niet de oplossing"

Tom Van Grieken fluit N-VA terug:

De verkiezingen van 26 mei kunnen de geschiedenis ingaan als “het begin van de onafhankelijke Vlaamse Republiek”. Dat zegt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, in zijn 11 juliboodschap.

“Het woord ‘historisch’ wordt al te snel bovengehaald, maar die verkiezingen zouden wel eens de geschiedenis kunnen ingaan als het begin van de onafhankelijke Vlaamse Republiek”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. 

Van Grieken wil geen confederalisme, maar meteen overgaan naar de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Dat zijn volgens hem geen stappen naar “communautaire vooruitgang en al zeker niet naar Vlaamse onafhankelijkheid, om de zeer eenvoudige reden dat binnen al deze strategieën geen fundamentele veranderingen mogelijk zijn zonder instemming van de Franstaligen, zowel op communautair als op niet-communautair vlak.” 

Wantrouwen

“De Vlamingen hebben eigenlijk een gigantische Vlaams-nationale ‘motie van wantrouwen’ tegen de huidige failliete en vastgelopen Belgische Staat goedgekeurd”, aldus Van Grieken. “Laat 11 juli de dag zijn waarop we als Vlaams-nationale familie die hunker, die vurige wens voor een eigen staat, dat baas is over zijn eigen centen, grenzen en toekomst samen vervullen. Wij zijn bereid.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  n365