Sarah De Bie openhartig over Wout van Aert: "Dan kan hij beter stoppen"

Sarah De Bie openhartig over Wout van Aert:
Zaterdag 10 Augustus 2019 - 09:07   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De dood van Bjorg Lambrecht heeft er weer zwaar ingehakt in het peloton. Het is ook niet de eerste dood van een Belgische wielrenner. Dat zet andere renners wel eens aan het denken en niet het minst hun vriendin of vrouw. Sarah De Bie is de vrouw van Wout van Aert. Ook zij staat er bij stil.

"Als het over die angst gaat, zwijg ik vaak bewust", vertelt Sarah in Het Laatste Nieuws. "Ik wil mijn schrik niet op hem overplanten, hij mag die niet meenemen naar de koers. Hij moet kunnen blijven rijden zoals hij deed. Hij moet tot het uiterste durven blijven te gaan. Anders kan hij beter stoppen, en dat zou vreselijk zijn."

"Wout zegt er niet veel over, maar toch is het vooral hij die me heeft geleerd om met die angst om te gaan", gaat Sarah verder. "Vroeger had ik het veel erger. Toen wou ik naar elke koers gaan kijken - omdat ik hem graag zie fietsen, maar ook omdat ik dan meteen bij hem zou zijn als er iets zou gebeuren. De gedachte aan een ongeluk speelde voortdurend door mijn hoofd. Dat heb ik kunnen wegduwen."

Onder controle

"Het heeft lang geduurd, maar ik heb de schrik eindelijk onder controle. Ook nu, na zijn val en na Bjorg. Het is gruwelijk en het gebeurt de laatste tijd te vaak, maar je mag niet uit het oog verliezen dat het toch uitzonderingen blijven."

TAGS  I  Sarah De Bie  I  sport