-->

Het weer gaat de goede kant op: Het wordt zonniger en droger

Het weer gaat de goede kant op: Het wordt zonniger en droger
Vrijdag 16 Augustus 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Het is wat somber geweest de voorbije dagen. Er zit echter een lichte weersverbetering aan te komen. Vandaag al, maar na het weekend wordt het ook droger en komt er wat meer zon. Dat meldt het KMI.

Vandaag is het droog met vanmorgen soms lage bewolking en kans op nevel of enkele mistbanken. Na het optrekken ervan wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de loop van de namiddag komt er stilaan meer bewolking vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait meestal matig.

Vanavond wordt het geleidelijk zwaarbewolkt vanaf het westen; er kan al wat regen vallen aan zee en over het noordwesten. Vannacht verwachten we stilaan overal perioden van regen of motregen. Het is zacht met minima van 14 tot 18 graden. De wind is matig uit zuid tot zuidwest, ruimend naar zuidwest.

Regen en motregen

Morgen verwachten we veel wolken met perioden van regen of motregen. Over het westen wordt het in de loop van de dag wel meestal droog met kans op enkele opklaringen. Morgennacht gaat het flink regenen. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De zuidwestenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zondag valt er nog vrij veel regen in het centrum en het oosten van het land. Vanuit het westen wordt het geleidelijk droger met opklaringen. Over het oosten blijft het overwegend zwaarbewolkt en waarschijnlijk nog regenachtig tot de namiddag. We halen maxima van 17 tot 22 graden. Er waait een meestal matige wind uit zuid, ruimend naar zuidwest.

Droger

Maandag is het licht onstabiel met een paar buitjes. Een groot deel van de tijd is het echter droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden. De zuidwestenwind waait matig. Ook dinsdag krijgen we zon en wolken. Af en toe kan er een buitje vallen. De maxima schommelen in de meeste streken nog steeds rond 20 à 22 graden, wat iets te koel is voor de tijd van het jaar.

Woensdag lijkt het droog te blijven met opklaringen. Het is rustig met maxima rond 21 graden. Ook donderdag wordt het wellicht overwegend droog en rustig met zonnige perioden. Het kwik klimt plaatselijk tot 23 graden.

TAGS  I  KMI