Vrijdag 23 Augustus 2019 - 17:14   I   Bron: RTL  I   door Redactie

Het Amazonewoud staat in brand, de hele wereld maakt zich grote zorgen: "Ons huis staat in lichterlaaie, letterlijk"

Er is veel ongerustheid over het Amazonewoud. De druk op de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de bosbranden te bestrijden, wordt steeds groter. Politieke leiders over de hele wereld maken zich zorgen, ook klimaatactiviste Greta Thunberg heeft al gereageerd.

Het Amazonewoud staat in brand, de hele wereld maakt zich grote zorgen:

"Zelfs midden op de Atlantische Oceaan hoor ik over het recordaantal verwoestende branden in het Amazonegebied", twitterde Thunberg, die met een boot onderweg is naar New York. "Onze oorlog tegen de natuur moet stoppen."

Ook het hoofd van de Verenigde Naties is bezorgd. "Tijdens de wereldwijde klimaatcrisis kunnen we ons niet nog meer schade permitteren aan een belangrijke bron van zuurstof en biodiversiteit", aldus secretaris-generaal António Guterres op Twitter.

Macron

De Franse president Emmanuel Macron spreekt van een 'international crisis'. Hij wil dat de G7 er zich komende week over buigt. "Ons huis staat in brand. Letterlijk. Het Amazoneregenwoud, de long van onze planeet die 20 procent van onze zuurstof produceert, brandt."

Recordaantal

Brazilië kampt met een recordaantal bosbranden: in totaal 75.000, waarvan 40.000 in de Amazone. Dat is een stijging van 84 procent met vorig jaar. Op sociale media zijn hashtags als #PrayForTheAmazon trending in veel landen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Amazonewoud  I  n365