Maandag 26 Augustus 2019 - 16:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Carl Devos haalt vernietigend uit na nominatie van Didier Reynders: "Dit is heel erg"

Carl Devos haalt vernietigend uit na nominatie van Didier Reynders:

Politicoloog Carl Devos haalt zwaar uit naar de exit van vicepremier Didier Reynders (MR) naar de Europese Commissie. Hij spreekt over een zeer slecht signaal richting de kiezer.

“Het stond in de sterren geschreven. Al vijf jaar geleden, toen Charles Michel premier werd en een deal maakte met zijn concurrent en partijgenoot Reynders om die na de legislatuur naar Europa te piloteren”, zegt Devos in Het Nieuwsblad.

“Het signaal van de kiezer op 26 mei was nochtans duidelijk. De traditionele partijen kregen een gigantisch oplawaai. De mensen willen dat het anders wordt, dat de politici naar hen luisteren. Maar de politici doen er alles aan om dat net niét te doen. Dat is erg. Heel erg.”

Postjes

“De ene minister na de andere gaat lopen, voor een beter postje. Dan moet niemand verbaasd zijn dat de afkeer van de politiek bij de inwoners van dit land met de dag groter wordt”, gaat Devos verder. “De regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V hebben nu nog 30 zetels op 150. De formatie van een nieuwe federale regering staat nog helemaal nergens. Tja, hoe kan je dat anders interpreteren dan dat de politiek niet geïnteresseerd is in wat de mensen willen?”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Carl Devos  I  n365