Jan Jambon: "De dood van mijn vriend grijpt mij zwaar aan" Politiek
Politiek

Jan Jambon: "De dood van mijn vriend grijpt mij zwaar aan"

Jan Jambon: "De dood van mijn vriend grijpt mij zwaar aan"

De coronacrisis is nu ook wel heel dichtbij gekomen voor Vlaams minister-president Jan Jambon (CD&V). Hij verloor zijn kabinetssecretaris en tevens goede vriend door Covid-19. Jambon is zwaar aangeslagen.

“De dood van mijn vriend en kabinetssecretaris grijpt mij zwaar aan", reageert Jambon in Het Nieuwsblad. "Het gevoel van machteloosheid is enorm. Als het vaccin voor hem iets vroeger beschikbaar was geweest, dan leefde hij nog - net als zovele anderen. Hij was ook iemand die de maatregelen zelf strikt opvolgde. Maar als beleidsmaker moet ik naar het globale plaatje kijken, hoe pijnlijk dat soms ook is.”

Volgens Jambon zullen we deels moeten leren leven met dit virus. “Elke mens die te vroeg overlijdt, is er een te veel", vervolgt Jambon. "Maar we moeten aanvaarden dat er nieuwe ziektes komen, net zoals andere ziektes ook weer ver­dwijnen. Op dit moment nemen we voor een korte ­periode strenge maatregelen, om te vermijden dat ons gezondheidssysteem in elkaar valt."

"Zullen daarna nog steeds mensen besmet raken? Dat zal wel zijn. Zullen er nog steeds mensen sterven aan Covid? Dat zal wel zijn", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws