Jean-Marie Dedecker vindt manier om terrassen te heropenen op 1 mei: "We geven een signaal van hoop" Politiek
Politiek

Jean-Marie Dedecker vindt manier om terrassen te heropenen op 1 mei: "We geven een signaal van hoop"

Jean-Marie Dedecker vindt manier om terrassen te heropenen op 1 mei: "We geven een signaal van hoop"

In Middelkerke gaan de terrassen al op 1 mei open. Burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om die toch te openen zonder dat de uitbaters een boete krijgen. De terrassen zullen geplaatst worden op het openbare domein.

Het Overlegcomité besliste om de terrassen pas op 8 mei te openen. Dedecker wil die al heropenen op 1 mei in Middelkerke. Om de uitbaters een boete te besparen, worden die op het openbare domein geplaatst.

"Op de zeedijk zijn er heel wat private concessies gegeven aan horeca-uitbaters. Die concessies worden geschorst. We gaan zelf terrassen zetten op de zeedijk, net zoals je in een park tafels en banken zou zetten. Wij voorzien een paar 100 tafels met telkens 4 stoelen. We willen een signaal geven en de mensen ook hoop geven", aldus Dedecker.

"De horecauitbaters lopen geen enkel risico. Ze mogen de mensen aan de tafels niet bedienen. Wat wel mag, is raamverkoop en afhaalmaaltijden. De gemeente zal ervoor zorgen dat de tafels ieder uur worden ontsmet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws