Minister Ben Weyts komt tot opmerkelijke besluit over het onderwijs: “We mogen dat nooit meer tolereren” Politiek
Politiek

Minister Ben Weyts komt tot opmerkelijke besluit over het onderwijs: “We mogen dat nooit meer tolereren”

Minister Ben Weyts komt tot opmerkelijke besluit over het onderwijs: “We mogen dat nooit meer tolereren”

Volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is de eerste schooldag al bij al goed verlopen. De scholen hebben de opgestelde draaiboeken goed opgevolgd. Weyts benadrukt wel dat we moeten blijven opletten.

"We hebben voor het onderwijs gekozen. Dat wil zeggen: alle scholen open voor alle leerlingen op alle dagen van de week”, zegt Weyts na een bezoek aan het KTA Horteco in Vilvoorde aan RingTV. “Maar we moeten daar niet flauw over doen, dit gaat gepaard met risico's. Er zullen ongetwijfeld besmettingen zijn en er zullen scholen in quarantaine geplaats moeten worden. Maar we moeten doordoen en terug leren leven."

De scholen sluiten zoals in het begin van de coronacrisis, zal niet meer gebeuren als het van Weyts afhangt. “Ik ben nooit voorstander geweest van het sluiten van scholen. Ik betreur dat de Nationale Veiligheidsraad die beslissing toch genomen heeft. Ik vind dat we dat nooit meer mogen doen. We mogen nooit meer tolereren dat kinderen en jongeren maanden aan een stuk worden opgesloten achter vier muren in hun eigen huis”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws