Regeringspartijen boos op Bart De Wever na solo-actie Politiek
Politiek

Regeringspartijen boos op Bart De Wever na solo-actie

Regeringspartijen boos op Bart De Wever na solo-actie

De N-VA is uit de regering gestapt. Zaterdag verlieten de ministers van de partij de ministerraad en vervolgens kondigden ze hun ontslag aan.

Vooral het feit dat Bart De Wever de ministerraad aankondigden, zette kwaad bloed bij de andere drie partijvoorzitters. "Wie denkt hij wel dat hij is? Sinds wanneer roepen partijvoorzitters ministerraden bijeen?", zou er gezegd zijn.

Newsmonkey maakt op de eigen website een reconstructie van de feiten. Premier Charles Michel (MR) nam Jan Jambon (N-VA) voor de ministerraad eerst nog even apart. De twee hebben het grootste respect voor elkaar. "Het was een gesprek tussen mij en de eerste minister onder vier ogen. Heel warm, een afscheid tussen twee mensen die elkaar waarderen. Met pijn in het hart, ja", zo vertelt Jambon erover, later op Radio 1.

De ministerraad was al op voorhand geregisseerd. De standpunten werden nog eens duidelijk gemaakt. Nadien nam de premier het woord. "Ik stel vast dat er geen consensus is om de instructie te wijzigen. Ik doe wel een oproep om alsnog tot overleg te komen, voordat ik naar Marrakech ga" zei Michel. Jan Jambon reageerde kort: "Neen, we zullen de komende uren onze positie kenbaar maken."

Afscheid

Daarop nam Michel al afscheid: "Ik ben trots wat er op die vier jaar gerealiseerd is. We hebben een indrukwekkend aantal sociaal-economische hervormingen gedaan, en hebben steeds innovatieve oplossingen gevonden voor onze discussies. Deze ministerraad is ook een menselijk parcours, ik maak het onderscheid tussen mens en politiek, en wil iedereen persoonlijk bedanken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws