Vlaams Belang is woest: "Op welke planeet leven deze heren eigenlijk?" Politiek
Politiek

Vlaams Belang is woest: "Op welke planeet leven deze heren eigenlijk?"

Vlaams Belang is woest: "Op welke planeet leven deze heren eigenlijk?"

Vlaams Belang is razend omdat het door informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte niet uitgenodigd werd voor een gesprek. Op PVDA na kregen de andere partijvoorzitters wél een uitnodiging.

"Men vraagt zich af op welke planeet deze beide heren eigenlijk leven”, zegt Kamerfractieleider Barbara Pas in een mededeling. “Het Vlaams Belang was dé grote winnaar van de voorbije verkiezingen. Bovendien stemden Vlaanderen en Franstalig België politiek zó uiteenlopend dat nu toch wel voor iedereen duidelijk is dat dit land met het huidige institutionele kader niet meer te besturen valt, ten minste als men de resultaten van de stembusuitslag in beide delen van het land wil respecteren.”

"Wat iedereen ziet, hebben de informateurs blijkbaar nog altijd niet begrepen”, vervolgt Pas. “Het is daarom hoog tijd dat men ook op dat niveau inziet dat het ogenblik van een copernicaanse omwenteling richting een veel grotere zelfstandigheid voor Vlaanderen en Wallonië aangebroken is en dat daarnaar toe wordt gewerkt. Zoniet dreigt dit land in totale chaos gestort te worden met alle gevolgen van dien voor de bevolking.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws